Aby obniżyć stanga 2005-2011, w zasadzie dotyczy wszystkich v6-v8 o 1" albo o 1,5" - ja zdecydowałem się na 1", należy kupić najlepiej cały zestaw, a nie tylko sprężyny, bo oryginalne amorki są za długie. Przy zmianie należy również wymienić wszystkie odboje na krótsze aby zwiększyć skok na krótszych sprężynach.
Minimum absolutne:
Sprężyny M-5300-P - obniżają 1", dla 1,5" M-5300-K, koszt ok 180$ (1,5" to std w Shelby GT)
Amortyzatory M-18000-A, koszt ok 450$, ale... teraz uwaga, jak poszukamy ich pojedynczo, to całość może wyjść 280$:) Dziwna polityka... Szukanie numerów pojedynczych pozostawię Wam

Górne mocowanie amorków (łożysko skrętne) M-18183-C wzmocnione (z GT500), niby 3 wersja tego mocowania które ma nie stukać, btw, nie stukające mocowanie do oryginalnego zawieszenia wg TSB to 8R3Z-18183-B (choć na niektórych stronach piszą że to też do gt500). Teraz mix jest taki, aby to mocowanie założyć odwrotnie niż potrzeba, czyli strzałkami do silnika, bo nie jest symetryczne. Nie musimy wtedy dokupywać regulacji camber plates aby skorygować kąty:) cena ok 100$. Finalnie okazuje się, ze trzeba je zamontować (dla sprężyn 1") w takiej pozycji jak oryginalnie, bo kąty wychodzą pozytywne, a śruby są z amorkami o mniejszej średnicy, więc można sobie ustawić.
Na nowych jest nr 7R3V-18183-A, a na ściągniętych oryginalnych 5R33-18183-A
Odbojniki M-5570-A ok 30$ - jak się kupuje amorki, to przednie są w komplecie, tylne się nie wiele różnią od oryginału,
jak mały przebieg, to nie ma chyba sensu tego wymieniać.
Koniecznie regulowany panhardbar, po obniżeniu trzeba przestawić tylną oś (o ok, 0,7cm dla sprężyn 1"), np Ford Racing M-4264-A ok 250$, ale są tańsze.
Opcjonalnie drążki i pierdoły M-5490-A ok 400$ (mi w zupełności wystarcza bez tego)
i rozpórka M-20201-S197
Po całej operacji na ustawianie zawieszenia, koniecznie sprawdzić kąty wału, jeżeli będzie trzeba skorygować, trzeba dokupić regulowane górne mocowanie mostu,
albo przerobić oryginał jak jest już tu na forum opisane.