Nie ,nie nie i jeszcze raz nie!!!
Stan nadkola ktore pokazales jest nieraz marzeniem
Nigdzie nie napisałem,że stan jest zły, w poniedziałek będzie nowe na wiele lat (i na pewno zabezpieczone)
jeszcze malo widziales
Mustangów na pewno (ten jest pierwszy) , ale moim pierwszym samochodem była Syrena 104 (tęsknię za nią:) w czasach kiedy nikt nie słyszał o migomatach, szpachlach itd. więc wież mi że naoglądałem się przez lata wiele,ale nie w tym rzecz.
Zgodnie ze swoją stopką nie potrafię sobie wyobrazić takiej sytuacji:
Facet (a może kobita) zadł/a sobie tyle trudu żeby:
-znaleść flexa i tarczę,
-podłączyć go do sieci
-wyciąć (i to całkiem znośnie) stare nadkole rzucając przy tym masę Amerykańskich przekleństw,
-zamówić,ukraść,znaleść lub dostać od Mikołaja kolejne nadkole
-wpasować ten element w miejsce starego nadmiernie używając przy tym młotka
-przywlec z garażu,od sąsiada lub z piwnicy migomat
-podłączyć go do sieci
-znaleść w miarę rozsądne miesjce na masę,odkręcić butlę z gazem
-wykonać wiele widowiskowych smarków aby to się trzymało kupy.
I teraz finał!!!! Jeśli potrafił wykonać wszystkie powyżej wymienione czynności to śmiem twierdzić że dokładnie wiedział,że powinien gołą blachę którą schowa w nadkole choć maznąć jakimkolwiek środkiem co przedłużyło by żywot (otrzymanego od Mikołaja) nadkola o co najmniej parę lat!!!!
Dlaczego Johny lub Lucy tego nie zrobił/ła????
Kolega Pieron twierdzi, że dla tego iż zapłacono za mało za naprawę!Ale przecież nie wiemy czy sprawcy robili to usługowo ,czy może dla siebie?
Dla czego pokazuję i opisuję takie przypadki? .....bo po prostu nie potrafię tego zrozumieć, w brak wiedzy nie wieżę ,lenistwo tego nie usprawiedliwia, za niska cena tym bardziej.
Jeśli się czegoś podejmujesz to zrób to na tyle fachowo jak tylko potrafisz , a jeśli nie potrafisz to po prostu tego nie rób!!!
Buduję od wielu lat maszyny ,konstrukcje itp. i jeśli klient mówi mi że jest w tanie zapłacić tyle (i nie więcej) to nie robię roboty która za miesiąc się rozpadnie (bo przecież za tyle zapłacił!!) tylko uświadamiam klienta,że w tej cenie może otrzymać tyle a tyle porządnej roboty i basta!!!