[radoslawstalowy] mustang 66 coupe reaktywacja

Nasze Auta / Our Rides

Moderatorzy: Pavulon_, Hans, Pavulon_, Hans

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
radoslawstalowy
Stowarzyszenie MKP
Model: Coupe 66
Silnik: V8 4.6
Kolor: silver blue
Kontakt:

Re: mustang 66 coupe reaktywacja

Post autor: radoslawstalowy » 2017-01-09, 10:39

Lecz zawsze uważałem, że jak ktoś zajmuję się na co dzień czymś innym niż renowacja to nie powinien się męczyć z tematem którego nie rozumie
Mam przez tą wypowiedz rozumieć ,że skoro jestem z wykształcenia elektronikiem, z potrzeby spawaczem (zresztą podobnie jak ty:) to wg. twojej porady powinienem wypruć z konta paredziesiąt tysięcy i poprosić na tym forum np.Ciebie żebyś mi to zrobił???( Może dla tego,że masz zrobione dwie ramy a ja jako "świeży" w tym temacie ośmieliłem sobie zrobić jedną :D )
Jeśli uważasz ,że po to stworzono to forum ,to ośmielę się mieć inne zdanie :D
Masz banalny projekt do zrobienia
Przepraszam wszystkich,że udało mi się złapać w kraju autko w znośnym stanie i rozsądnych pieniądzach!!!!! Choć szukałem też w stanach :D
Na prawdę nie do końca rozumiem Twoje intencje, co złego i obraźliwego jest w moim wątku?
Może po prostu trzeba mi to wypunktować, na pewno będę na przyszłość uważał?
Radku jestem człowiekiem,który kocha krytykę (może zabrzmi to dziwnie) ,ale tak jest. Jak usłyszę że zrobiłem coś źle to stanę na głowie żeby było dobrze.
I na koniec pozwolę całkowicie nie zgodzić się z Twoim zdaniem z pierwszego cytatu.
Ludzie nie rodzą się z genotypem piekarza,artysty,malarza ,to droga życiowa na ten tor ich kieruje,zgodzę się jedynie,że ktoś może mieć do tego predyspozycje lub ich nie mieć.
Tak więc obiecuję,że jak tylko rozłożę ręce przy tym mustangu i stwierdzę że nie da rady,będziesz pierwszą osobą do której zwrócę się o pomoc.
Ale ze swojej strony będę namawiał Wszystkich na tym forum, żeby jeśli tylko mają zacięcie troszkę wiedzy i chęć aby mierzyli się sami z budową swoich wymarzonych projektów nie depcząc ich do "kwoty w PLN lub $" z jedną sugestią jak już się za to zbieracie zróbcie to jak najlepiej potraficie :D
P.S
Pozwalam sobie wrzucić fotę mojego projektu ,któremu 10lat temu wielu wróżyło koniec na Allegro w kategorii "nieskończone" . nie w celu reklamy tylko po to aby pokazać jak pomocny może być upór i krytyka. Wtedy mówiono mi nie dasz rady ,dziś mam egzemplarze sprzedane w RPA,USA i Europie.
I jak to teraz wygląda, przecież skoro jestem elektronikiem to nie powinienem się za to brać?
Załączniki
maszyna.jpg

kultura techniczna-to lubię

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Model: 2015 GT Fastback US
Silnik: V8 5.0
Kolor: Race red AT
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2017-01-09, 10:51

Co na tym nawijasz? ;)

Awatar użytkownika
radoslawstalowy
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: radoslawstalowy » 2017-01-09, 10:58

Przewija i tnie belki z tkaniną,skajem,plandeką(i co tam sobie klient wymyśli:) na krążki w zadanym rozmiarze.
Taki niszowy projekcik:)

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2017-01-09, 11:00

Nice :ok:

Podobne robilem kiedys(jak pracowalem jako automatyk) do produkcji rur z wlokna weglowego. Nawijalo sznur, folie i tym podobne.

harry
Stowarzyszenie MKP
Model: GT
Kolor: żółty
Stajnia: Stajnia Mazowiecka
Kontakt:

Post autor: harry » 2017-01-09, 11:18

Masz dobre motto"kultura techniczna-to lubię" tak trzymaj :super: Ja też mam podobne podejście,
popieram Twoje metody napraw blacharskich(cynowanie),może dlatego,ze jestem z tamtej epoki rzemieślniczej.
Nie skromnie dodam,że mam za sobą dwa projekty pierwszy replika Cobry,(na forum są zdjęcia)drugi na ukończeniu
Ariel Atom, a następnie będzie Mach I.Tak więc "prawdziwa cnota krytyk się nie boi" Działaj realizuj,powodzenia. :super:

Awatar użytkownika
radoslawstalowy
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: radoslawstalowy » 2017-01-09, 11:19

Widzę,że automatycy i elektronicy mają specyficzne zamiłowanie do Mustangów (i to chyba w genach) :D
Z Legnicy "rzut beretem" zapraszam na kawkę jak będziesz w okolicy :D
Załączniki
IMG_6997.JPG
równolegle do mustanga:)

Awatar użytkownika
veeefour
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: veeefour » 2017-01-09, 14:04

radoslawstalowy pisze:Widzę,że automatycy i elektronicy mają specyficzne zamiłowanie do Mustangów (i to chyba w genach) :D
Z Legnicy "rzut beretem" zapraszam na kawkę jak będziesz w okolicy :D
Spox - do Walbrzycha sie na strefe najezdzilem i te okolice znam dosyc dobrze i twoja miejscowe tez mniej wiecej kojarze.
Bede w okolicy to z checia skorzystam z zaproszenia ;) :zdrowko:

Pozdr

Awatar użytkownika
radoslawstalowy
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: radoslawstalowy » 2017-01-09, 19:17

pierwszy replika Cobry
Harry chylę czapkę z głowy, zwaliłeś mnie z nóg, pochwal się nowym projektem z rozkoszą pooglądam!!!!
Niestety nie jestem entuzjastą robienia samochodów ludziom z forum wyjątek to kilka osób :)
Radku ,powiem szczerze ,że nie lubię owijać gówna w papierek od cukierka ;) ,może dlatego mam wąskie grono znajomych :D
Wydaje mi się ,że tym paru osobą (m.innymi tobie) nie w smak jest gdy ktoś zabiera się za "Waszą" robotę samodzielnie:)
Może się mylę ,ale takie odnoszę wrażenie.Wydawać by się mogło,że to odbiera potencjalnych klientów, ale nic bardziej mylnego!!
Jak sam zauważyłeś 98% tych prób kończy w kategorii "nieskończone" lub "spartolone"(może i moja zakończy w tej kategorii) co dopiero daje pole do popisu dla znawców -"spartoliłeś to teraz płać":)
Szczerze ,nie obawiałbym się tego,że powstanie forum miłośników maszyn które buduje ,a każdy uczestnik po koleji próbowałby sobie taką maszynę "dziabnąć" w garażyku :)
Moja sprzedaż nie spadnie nawet o 0,5%.
Najgorszą w tym "smutnym jak pi..a kraju" jest to ,że to nie klienci zabijają firmy, tylko firmy między sobą się zabijają:) Co ...Heniek to zrobił za tyle...to ja zrobię za mniej!!!
I w tym amoku facet zapomniał,że w pewnym momencie zaczął robić poniżej kosztów!!!!!
Róbmy dobrą (dobrze cenioną) robotę ,a nie robotę "za ile zapłacił" ,nikt nam nie podskoczy:)
Spełniajmy marzenia, mierzmy się z trudnymi tematami, a jak nie wyjdzie......zawsze przecież są fachowcy:)

Awatar użytkownika
CzyTyTez
Forumowicz
Kolor: vintage burgundy
Kontakt:

Post autor: CzyTyTez » 2017-01-10, 08:22

Panowie, Panowie, trzeba pamiętać o tym że każdy jest INNY, a ta różnorodność jest tym co nas wyróżnia :)
Radosław jest zadowolony gdy zrobi jak najwięcej sam zachowując przy tym należytą kulturę, np. ja mam frajdę gdy widzę postępy przy swojej quninie wizytując warsztaty w których prowadzone są poszczególne prace przez odpowiednich fachowców, gdy zamawiam wszystkie części, jak i z osobistego przygotowania dwóch blach do ocynkowania (tzw. system gospodarczy :) ), a jeszcze inna osoba będzie happy jak dziesiątym autem w jej "salonie" będzie mustang kupiony na mecumie czy też mustang pochodzący z jednego z polskich warsztatów zajmujących się amerykańcami :)

Awatar użytkownika
radoslawstalowy
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: radoslawstalowy » 2017-01-10, 10:02

Nie jesteś dla mnie żadną konkurencją
Nie jestem i nie będę, jadam z innych prac:)

Panowie ,naprawdę szanuję wszystkich Was po kolei przede wszystkim za PASJĘ niezależnie jakimi środkami została urzeczywistniona, liczę na Waszą pomoc.
A że klepnę jęzorem jak mi się coś nie podoba .....wybaczcie mi taki jestem ;) AMEN

Jak powiedział Radek trzeba kończyć ten wątek dyskusji i brać się za robotę, jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i niedługo relacja z postępów :D

Awatar użytkownika
radoslawstalowy
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: radoslawstalowy » 2017-01-10, 21:05

Dziś pierwsze przymiarki do cynowania,na razie pobielone jutro będziem lać:)
Załączniki
IMG_7004.JPG
IMG_7002.JPG

Awatar użytkownika
radoslawstalowy
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: radoslawstalowy » 2017-01-13, 20:30

Malowanie 13-stego w piątek to chyba nie dobry pomysł:)
Ale, na reszcie coś mogę "zamknąć" będzie rosło!!!
Dwa miesiące i 8 dni od zakupu :zly:
Załączniki
IMG_7014.JPG
IMG_7013.JPG

komin
Forumowicz
Model: convertible
Kolor: wiśnia

Post autor: komin » 2017-01-13, 21:44

Nie jest źle, ostatni miesiąc był intensywny ;)
Jesteś na dobre drodze :ok:

Lakiernia proszkowa, regeneracja felg 507304269- Świętokrzyskie

Awatar użytkownika
radoslawstalowy
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: radoslawstalowy » 2017-01-14, 22:21

Wreszcie coś ruszyło, jedno poszycie dziś "na fajrant" przyłapane!!
Załączniki
IMG_7015.JPG
IMG_7017.JPG
black@white:)
IMG_7018.JPG

Awatar użytkownika
radoslawstalowy
Stowarzyszenie MKP
Kontakt:

Post autor: radoslawstalowy » 2017-01-14, 22:25

A takiego upolowałem dziś w Wałbrzychu:)
Może ,któryś z forumowiczów?
Załączniki
IMG_7027.JPG

ODPOWIEDZ

Wróć do „I Generacja (1964 1/2 - 1973)”