Zestaw naprawczy, czy koło zapasowe.
Moderatorzy: stang232, SECHUBU
- andi74
- Forumowicz
- Model: GT S550 GT350 Mod
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Szary Metalik
Re: Zestaw naprawczy, czy koło zapasowe.
przy poprzednim koniu 13-14 zacisk brembo wchodzi od kola 19-
przy 18 i et 44 trzeba dac dystans 19-20mm ze szpilkami wtedy felga nie obciera o brembo
przy 18 i et 44 trzeba dac dystans 19-20mm ze szpilkami wtedy felga nie obciera o brembo
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT MY2017
- Kolor: Magnetic Grey
LPG nie planuję.
Zapas muszę mieć, najlepiej dojazdówkę.
Dystans jak najbardziej, jeśli załatwi sprawę.
Ale...
Podobno jest problem szpilek w Mustangu.
Rzekomo zbyt długich i trzeba je przyciąć.
Nie wiem czy to jest prawda.
Może do tej dojazdówki wystarczy tzw. dystans przelotowy grubości 6 mm, jak na aukcji:
http://allegro.pl/dystanse-5x114-6-mm-s ... 65515.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapas muszę mieć, najlepiej dojazdówkę.
Dystans jak najbardziej, jeśli załatwi sprawę.
Ale...
Podobno jest problem szpilek w Mustangu.
Rzekomo zbyt długich i trzeba je przyciąć.
Nie wiem czy to jest prawda.
Może do tej dojazdówki wystarczy tzw. dystans przelotowy grubości 6 mm, jak na aukcji:
http://allegro.pl/dystanse-5x114-6-mm-s ... 65515.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- veeefour
- Forumowicz
- Model: 2015 GT Fastback US
- Kolor: Race red AT
- Kontakt:
Tak trzeba przyciac albo wymienic na krotsze jezeli dystans ma mniej jak 25mm.
Na dystanse uwazaj bo od 2015 mustangi maja ten sam rozstaw, ten sam otwor centrujacy ale gwint szpilki skoczyl z pol cala na M14.
Polecam tu Eibach.
Na dystanse uwazaj bo od 2015 mustangi maja ten sam rozstaw, ten sam otwor centrujacy ale gwint szpilki skoczyl z pol cala na M14.
Polecam tu Eibach.
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT MY2017
- Kolor: Magnetic Grey
To byłoby już rozwiązanie problemu. Oprócz dojazdówki można mieć jeden taki dystans i w razie potrzeby przykręcić go do piasty pod koło dojazdowe.andi74 pisze:przy poprzednim koniu 13-14 zacisk brembo wchodzi od kola 19-
Czy to Brembo 6 tłoczkowe takie jak w Mustangu GT 2015-17 PremiumPack?
Jeszcze tylko pozostaje weryfikacja średnicy dojazdówki z oponą i porównanie ze średnicą 19 calowego koła w samochodzie.
-
- Model: 2017 GT convertible
- Kolor: MICA SHADOW BLACK
Witam, to mój pierwszy wpis na forum jako user. Wcześniej czytałem .
Po przestudiowaniu forum, ofert allegro i propozycji w necie znalazłem komplet koła zapasowego który zaspokoił moje oczekiwania.
Po pierwsze ma zmieścić się na przedniej osi ( brembo x 6 ) w wersji 2017 GT, po drugie ma być zapasem na tylną oś, ( niewierzę, że kilkadziesiąt mm średnicy koła na dyferencjale niestanowi różnicy ) i ostatecznie ma zmieścić się w dziurce na
zapas w bagażniku). Jeszcze raz, najważniejsze aby średnica koła była między frontem, a tyłem minimalna ( mieściła się po środku) czyli zminimalizować efekt do akceptowalnego minimum. Ma wejść do babażnika i spełnić funkcję zapasu.
Zrobiłem i mam .
Pozdr
Krzy Mak
Po przestudiowaniu forum, ofert allegro i propozycji w necie znalazłem komplet koła zapasowego który zaspokoił moje oczekiwania.
Po pierwsze ma zmieścić się na przedniej osi ( brembo x 6 ) w wersji 2017 GT, po drugie ma być zapasem na tylną oś, ( niewierzę, że kilkadziesiąt mm średnicy koła na dyferencjale niestanowi różnicy ) i ostatecznie ma zmieścić się w dziurce na
zapas w bagażniku). Jeszcze raz, najważniejsze aby średnica koła była między frontem, a tyłem minimalna ( mieściła się po środku) czyli zminimalizować efekt do akceptowalnego minimum. Ma wejść do babażnika i spełnić funkcję zapasu.
Zrobiłem i mam .
Pozdr
Krzy Mak
-
- Model: 2017 GT convertible
- Kolor: MICA SHADOW BLACK
Wkleił bym foty ale proszę i instrukcję jak to zrobić z uszanowaniem zasad forum. Pewnie gdzieś jest instrukcja ale przepraszam ni e znalazłem .
Krzy Mak
Krzy Mak
- Flonid
- Stowarzyszenie MKP
- Model: GT
- Kolor: Red Race
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
@Krzy Mak - wklej foty i daj namiar na zapas do GT2017 pls. Czy możesz coś więcej napisać jak to się sprawdza?
- macek25
- Młodszy Forumowicz
- Model: GT '17
- Kolor: Magnetic grey
- Stajnia: Stajnia Pomorze
Dojazdowka ktora pasuje bez żadnych przeróbek. Pasuje na przód i mieści się we wnęce na koło oczywiście mowa o Preformance Pack.
Kupiłem spokój ducha jest teraz choć na początku nie byłem zadowolony z ceny ale moim zdaniem warto. Można tam kupić komplet tj. Koło, lewarek plus klucz lub samo koło kto jak woli.Ale najważniejsze że działa i chłopaki naprawdę się napracowali tam w US.
A to link jakby ktoś był zainteresowany cena ostatecznie odstrasza ale jak ktoś ceni właśnie spokój to będzie najlepsza opcja.
https://www.automotiveauthorityllc.com/ ... 5757212297
Kupiłem spokój ducha jest teraz choć na początku nie byłem zadowolony z ceny ale moim zdaniem warto. Można tam kupić komplet tj. Koło, lewarek plus klucz lub samo koło kto jak woli.Ale najważniejsze że działa i chłopaki naprawdę się napracowali tam w US.
A to link jakby ktoś był zainteresowany cena ostatecznie odstrasza ale jak ktoś ceni właśnie spokój to będzie najlepsza opcja.
https://www.automotiveauthorityllc.com/ ... 5757212297
-
- Forumowicz
- Model: GT '14
- Kolor: Czarno-Czarny
Jak dla mnie tylko i wyłącznie objazdówka... miałem historię z dwu letnią oponą wyglądała jak by była nalewką tak się dosłownie bieżnik się odkleił a był to oryginalny goodyear, w wulkanizacji nie mieli takiej opony (21cali) połatali kilkoma kołkami itp..na szczęście byłem kilka km od domu i doturlałem się.
Wiem że to skrajny przypadek ale dlatego wolę mieć zapas
Wiem że to skrajny przypadek ale dlatego wolę mieć zapas
- brys
- Forumowicz
- Model: Premium Pony 2012
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Grabber Blue
Re: Zestaw naprawczy, czy koło zapasowe
Dlatego ja, w każdym ze swoich samochodów, jako uzupełnienie zestawu naprawczego jak i dojazdówki/zapasowki wożę coś takiego:
https://allegro.pl/oferta/zestaw-napraw ... 8440914368
Wiadomo, na pękniętą czy rozerwaną oponę nie pomoże, ale zawsze dodatkowe zabezpieczenie na calkiem spore dziury
https://allegro.pl/oferta/zestaw-napraw ... 8440914368
Wiadomo, na pękniętą czy rozerwaną oponę nie pomoże, ale zawsze dodatkowe zabezpieczenie na calkiem spore dziury
Borla ATAK + BBK Long Tubes + BBK X-pipe + SLP High Flow Cats // Most 3.73 // JLT Carbon CAI // Power Stop Z26 Extreme // Eibach Sportline // Eibach Camber Bolts // J&M Panhard Bar // Stillen Chin Spoiler // SVE 19"
Tuned by HD Customs
Tuned by HD Customs
polecam koło zapasowe jesli masz molizwosc, ale dojazdówka to już w ostaneczność na krótnie trasy jedynie
https://osuszanienazawolanie.pl
-
- Model: Mustang
- Silnik: V6 3.7
- Kolor: Srebrny
- Stajnia: Stajnia Świętokrzyska
Kurde u mnie na zdjeciacch było aa do polski zestaw z bagaznika nie dojechal ehh..
nie preferuje ;p lepiej kupić coś osobno bo wtedy jest lepsze jakość wtedy