Wydech
Moderatorzy: mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz, mcgan, Pavulon_, stang232, celibad, pluzz
-
- Stowarzyszenie MKP
- Model: Mustang GT 4.6 Turbo
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: satin silver
taki tjuning to w sumie w u tlumikarza co rury nierdzewne ma powinienes zrobic.
Ale jak cos to jutro zapytam, wiem ze chlopaki szykuja auta to rajdow.
A odnosnie dzwieku to teraz stalismy razem kolo siebie, to w sumie jego chyba nawet lepiej chodzi, prawie jak na open header.
Swoja drogo do sprzedania mam swoja boom tube do v6 po kosztach, cos kolo 1200 zl wyszlo z wysylka i clem.
Ale jak cos to jutro zapytam, wiem ze chlopaki szykuja auta to rajdow.
A odnosnie dzwieku to teraz stalismy razem kolo siebie, to w sumie jego chyba nawet lepiej chodzi, prawie jak na open header.
Swoja drogo do sprzedania mam swoja boom tube do v6 po kosztach, cos kolo 1200 zl wyszlo z wysylka i clem.
No u siebie to mam tylko foty...DarentyV8 pisze:LIZZARD, Ty masz u siebie te boom tubes czy myślisz je zrobić u owych kolesi?![]()
Jakby "to działało" to ja się bym podpisał pod zamówieniem do GT

Jedyny alkohol jaki obecnie mogę spożywać to Piña colada...
- Hans
- Forumowicz
- Model: 500
- Kolor: Black
- Stajnia: Stajnia Mazowiecka
A ja mam pytanie. Za jakiś czas zamierzam przerobić swoje autko na dwururkę i tak się zastanawiam... bo na RockAuto jak zajrzałem do sekcji ze zderzakami, tylny od GT był oznaczony jako pasujący nie tylko do GT, ale również do zwykłego Mustanga. Czy to prawda, czy może będę musiał wymienić wszystko pod zderzakiem tak jak to z przednimi bywa?
Edit: Dobra, już sam sobie odpowiedziałem: pasuje. Można kupić... ale nie przez RockAuto. Bo sam zderzak kosztuje niecałe 200$, ale transport wychodzi ponad 600$... Ja pier....
Edit: Dobra, już sam sobie odpowiedziałem: pasuje. Można kupić... ale nie przez RockAuto. Bo sam zderzak kosztuje niecałe 200$, ale transport wychodzi ponad 600$... Ja pier....

.::
my other ride is your mom
::.

- tomaho
- Forumowicz
- Model: Bullitt 2019
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Highland Green
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
- Kontakt:
Hans, hey!
wlasnie jestem na etapie przeróbki wydechu w moim V6
Mam zestaw rurek od GT od naszego Szanownego kolegi alski'ego...
i niestety tak latwo nie jest...trzeba zrobic rozdzielacz na dwa doloty...poniewaz nasze V6 stockowo maja uklad 2 na 1. Przerabiam w poniedzialek w warsztacie 2 na 2.
no i jeszcze sprawa srednicy- rury od GT sa nieco wieksze i trzeba bedzie dobra obejme zalożyć- ale mowie ze da sie to robic...
kolejna sprawa jest uchwyt pod drugi muffer- nie ma go...wiec trzeba taki dorobic![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Mam nadzieje ze chlopaki sobie poradza- koszt podobno miedzy 200-400zł.
Dam znac w poniedzialek jak im poszlo
Czekam na te 5-10HP wiecej...iihaha
wlasnie jestem na etapie przeróbki wydechu w moim V6
Mam zestaw rurek od GT od naszego Szanownego kolegi alski'ego...
i niestety tak latwo nie jest...trzeba zrobic rozdzielacz na dwa doloty...poniewaz nasze V6 stockowo maja uklad 2 na 1. Przerabiam w poniedzialek w warsztacie 2 na 2.
no i jeszcze sprawa srednicy- rury od GT sa nieco wieksze i trzeba bedzie dobra obejme zalożyć- ale mowie ze da sie to robic...
kolejna sprawa jest uchwyt pod drugi muffer- nie ma go...wiec trzeba taki dorobic
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Mam nadzieje ze chlopaki sobie poradza- koszt podobno miedzy 200-400zł.
Dam znac w poniedzialek jak im poszlo

w życiu jak w pozycji od tyłu...najważniejsze jest abyś był własnie z tyłu...
- Hans
- Forumowicz
tomaho, już dwa miesiące nie piszesz jak Ci poszło, zaczynam się martwić, że samochód rozebrałeś na części pierwsze, pogubiłeś śrubki i nie wiesz jak go teraz złożyć. 
Coś co mnie by interesowało jeśli chodzi o Twoją przeróbkę to info, czy nie straciłeś kompresji w silniku przez przejście z Y na X lub H-pipe.
Co do układu rurek w V6 nie zaskoczyłeś tu chyba nikogo, jakoś by musiało z dwóch kolektorów to w końcu trafić do jednej rurki.
A co z tym rozmiarem rur i różnica między V6 a V8? Jeśli ktoś może potwierdzić... W V8 powinny iść dwie 2,5" rury, tak? To jaką oni wcisnęli w V6? 2,25"?!
Jakoś nie chce mi się wierzyć.
No ale dość tego pitolenia. Ja nadal jestem przed zakupem. Daj znać jak Ci poszło!!!!!!!

Coś co mnie by interesowało jeśli chodzi o Twoją przeróbkę to info, czy nie straciłeś kompresji w silniku przez przejście z Y na X lub H-pipe.
Co do układu rurek w V6 nie zaskoczyłeś tu chyba nikogo, jakoś by musiało z dwóch kolektorów to w końcu trafić do jednej rurki.

A co z tym rozmiarem rur i różnica między V6 a V8? Jeśli ktoś może potwierdzić... W V8 powinny iść dwie 2,5" rury, tak? To jaką oni wcisnęli w V6? 2,25"?!

No ale dość tego pitolenia. Ja nadal jestem przed zakupem. Daj znać jak Ci poszło!!!!!!!

- tomaho
- Forumowicz
- Model: Bullitt 2019
- Silnik: V8 5.0
- Kolor: Highland Green
- Stajnia: Stajnia Wielkopolska
- Kontakt:
moj drogi Hans, 'iku
auto rozebralem juz w sierpniu....i jak zobaczylem ze trzeba troche pospawac aby zrobic X lub H-pipe to zmuszony bylem oddac autko w rece pod poznanskich specjalistow
Rano zawiozlem-popoludniu odebralem- koszt 370zł. Faktycznie rury od GT sa wieksze ale chlopcy sobie poradzili....tak myslalem az do kilku dni wstecz...gdy po ponad 1,5 miesiecznej wizycie u elektryka- podczas gdy komputer SJB mi sie spali...( o tym juz pisalem w innym poscie)- pod koniec przerobki instalacji elektrycznej konik byl na podnosniku...no i zobaczylem....zapewniali mnie wczesniej ze zrobili X-pipa....a tu widze kurna Y-pipe !!!!no wiec sie troszke zdenderwowalem....:/Maybe w tym tygodniu bede reklamowal przerobke ;/ !
Jesli chodzi o dzwiek to bez porownania z jedna rurka...ten samochod powinien stockowo miec zainstalowany podwojny...dzwiek prawie jak GT no i przyspieszajac czujesz jak ten spalinki ciesza sie majac wieksza powierzchnie przeplywu
!!!
Szkoda tylko ze sezon sie konczy i konika trzeba do stajni wyslac eeeh....
na szczescie udalo Nam sie porzadnie zakonczyc przerobke tylnich swiatelek na samych v-ledach....efekt NIESAMOWITY
Wszystkim polecam!!Przy okazji nakrece filmik ii podesle 
pozdro 600!

Jesli chodzi o dzwiek to bez porownania z jedna rurka...ten samochod powinien stockowo miec zainstalowany podwojny...dzwiek prawie jak GT no i przyspieszajac czujesz jak ten spalinki ciesza sie majac wieksza powierzchnie przeplywu

Szkoda tylko ze sezon sie konczy i konika trzeba do stajni wyslac eeeh....
na szczescie udalo Nam sie porzadnie zakonczyc przerobke tylnich swiatelek na samych v-ledach....efekt NIESAMOWITY

pozdro 600!
w życiu jak w pozycji od tyłu...najważniejsze jest abyś był własnie z tyłu...
- Hans
- Forumowicz
To na filmik czekam. A co do tej fuszerki co Ci zrobili... hmmm... nie pojechałeś do nich z gotowym X-em? Hmmm. Mam nadzieję, że im powiesz co myślisz o nich i ich rodzinach, kotach, psach i chomikach.
A to nauczka pewnie nie tylko dla Ciebie, ale dla wszystkich, że darowanemu konikowi nie zagląda się w zęby, ale w podwozie owszem. 
Pozdro!

Pozdro!

- pudel
- Forumowicz
- Model: 2002 V6,2007 V8
- Silnik: V8 4.6
- Kolor: Szary metalik & Torch red
- Kontakt:
Byłem dzisiaj w największym w europie sklepie z częściami do mustanga mieli parę ładnych mustangów stać GT 500 fastback jakiegoś zajebistego HERTZ`a do tego parę innych bardzo ciekawych furek mieli cupe z BIGBLOCK`iem 7 litrów masakra po prostu ale nie do tego zmierzam zażyczyli sobie za ten zestaw:

750 euro to chyba trochę za dużo co nie? czy raczej z podatkiem wyjdzie mnie to tyle samo??

750 euro to chyba trochę za dużo co nie? czy raczej z podatkiem wyjdzie mnie to tyle samo??
GDYBY BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD - CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH.....