caniggia pisze:
Swiadeka, na tą chwilę słabo to wygląda, mam nadzieję że silnik się nie zepsuje:) Trzymam kciuki, bo to chyba pierwsza tego typu modyfikacja w PL.
Odnośnie ciśnienia paliwa, czy jest taka potrzeba aby to leciało na 6.5 bara? No chyba, że wtryski za małe do doładowania które masz.
Cześć,
Starałem się załączyć jeden z obiecujących wykresów. Stale zmieniała się konfiguracja. Do wczoraj były jeszcze problemy z mechaniką (dwie spięte pompy paliwa). Teraz jest już podłączona tylko nowa i czekam na sensowny program i wykres z pomiaru. Jak będzie, to oczywiście załączę. Aktualnie nie powinno już być problemów mechanicznych, ale życie pokaże. Nowe programy na razie na dzień dobry pokazały stabilne przyrosty mocy i momentu. Niestety poza tym nic szczególnego. Lekko powyżej fabryki. Dopiero teraz zaczyna się pisanie właściwe.
Co do pytania o pompę, to wymieniam przy okazji. Nie zamierzam skończyć na tym setupie. Chciałem mieć potencjał. A jeżeli nie wyskoczą tłoki, to planuję zakuwać na kolejna wiosnę i dalsze modyfikacje. Inne firmy standardowo stosują przy tym zestawie turbo wtryski 39lbf. Sądzę, że 60lbf to kolejny potencjał na przyszłość.
Dzięki za zainteresowanie. Mój projekt jest na facebooku: http://www.facebook.com/Vtronic" onclick="window.open(this.href);return false;
pzdr