Witek.
Tak sobie chwilę powyobrażałem jak to będzie wyglądać tam, na miejscu, w Manufakturze, i wyszło mi że będziemy wyglądać jak banda lanserów albo, nie przymierzając, Harlejofcuf, co na jedno wychodzi. Jeśli ma to mieć ręce i nogi trzeba będzie trochę się do tego przyłożyć.
1. Oznakowanie terenu.
Nie chodzi o kordon dookoła aut z taśmy ostrzegawczej celuloidowej tylko o coś w rodzaju bramy z bannerem z dużą czytelną informacją z jakiej okazji to zbiegowisko. Może wystarczyć sam banner rozpięty między latarniami vis'a'vis wejścia, jeśli taką zgodę dostaniemy i nie będzie to 20 m długie. Jeśli będzie potrzebna jakaś konstrukcja, mogę to zorganizować, produkuję takie rzeczy.
Pyt. 1 Czy Manufaktura coś takiego może nam zasponsorować - to w końcu będzie jednak event podnoszący atrakcyjność galerii.
Pyt. 2. Czy ktoś z forum ma dostęp do KONKRETNEJ firmy drukującej takie banery, najlepiej na siatkach. Wyklejanki na plandece raczej odpadają, będzie wyglądać mało atrakcyjnie.
2. Oznakowanie samochodów.
Parę różnych modeli przyjedzie, nawet w tym samym roczniku różnice w wyposażeniu, tuningu itp są, warto byłoby wydrukować jednolite w formie opisy poszczególnych aut, wsadzić je w ramy i wystawić przed samochodami, na niskich stojaczkach albo wręcz położone na czymś, żeby gawiedź nie rozdeptała, ale by nie zasłaniały samochodów przy fotografowaniu. Tak, wiem, to spora ilość ram, pogadam z kolegami z firm które robią różne wystawy itp, może mają coś takiego dostępne do wypożyczenia. Jeśli nie, antyramy nie powinny być drogie, myślę że każdy mógłby spokojnie sobie coś takiego sfinansować, zwłaszcza jeśli kupimy kilkadziesiąt sztuk z jednego źródła. Każdy zabierze to sobie potem do domu, będą do wykorzystania przy następnych okazjach.
Pyt. 3. Czy ktoś ma możliwość wydrukowania stron w formacie A3 lub nawet A2, najlepiej na wyższej jakości papierze - kredowym, czerpanym, fotograficznym ? Ostatecznie możemy to zrobić i w A4 ale to już nie ten wygląd.
Pyt. 4. Czy ktoś ma dojście do ram w takim formacie, albo do wypożyczenia, albo do kupienia w dobrej cenie ?
3. Materiały reklamowe.
Przydałby się prosty folder, taki ze złożonej na pół kartki A4 czyli 4 strony, z krótkim opisem historii i kilku najciekawszych modeli Mustanga (z fotkami*), żeby ludkom dawać przy oglądaniu aut. To trzeba by zamówić w drukarni bo oceniam że każde auto powinno mieć przynajmniej z 50 szt + rezerwa ogólna, na moje oko ok. 2000 szt trzeba by zrobić.
* w przypadku fotek może być kwestia praw autorskich, jeśli ktoś ma SWOJE dobre zdjęcia ciekawych modeli Mustanga to sprawa jest czysta, ale jeśli musimy to ściągnąć gdzieś z netu to trzeba by zapytać autorów o zgodę na wykorzystanie.
Pyt. 5. Kto podjąłby się opracowania takiego folderka od strony a) informacyjnej, b) wydawniczej ?
Pyt. 6. Ma ktoś dostęp do drukarni żeby to wydrukować ?
4. Konkurs.
Myślę że fajnie byłoby zrobić konkurs na najfajniejszego Mustanga zlotu, oczywiście dla gawiedzi. Zwycięzca otrzymałby oprawiony pamiątkowy dyplom, a wśród głosujących można by rozlosować ze 3 koszulki klubowe, oczywiście bez nicków. Głosowanie na prostych, małych kartkach wrzucanych do czegoś
5. Oprawa muzyczna ?
Mam mały system nagłośnieniowy Yamahy (wchodzi mi do bagażnika) z mikserem i mikrofonem, można do tego podłączyć kompa i zrobić podkład z amerykańskiej muzy. Można ew. wykorzystać istniejący system na miejscu jeśli jest. Dobry pomysł ?
Trzeba określić co możemy "skombinować" a co trzeba by sfinansować i w jakiej kwocie. Myślę że to co zaproponowałem, to niezbędne minimum by wyglądało to na sensownie przygotowane wydarzenie, a nie coś przypadkowego, zwłaszcza jeśli mamy mieć jakikolwiek kontakt z mediami. Mamy 2 miesiące, czasu w sam raz. Celibad, sprawdzisz co z powyższego mogłaby zrobić Manufaktura ? Chodziłoby głównie o banner, ale może mają np. swoje standy informacyjne do umieszczenia opisów aut ?
No, rozpisałem się. Co Wy na to ? Prosiłbym o rzeczową dyskusję.
Aha, mogę zrobić sporo rzeczy typowo technicznych - stojaki, podkładki pod ramy etc, po kosztach lub wręcz za friko, mam odpowiednie zaplecze techniczne.
Pozdrawiam - Maciek.